Onnellisena olen parempi ihminen.

Niin yksinkertaistahan se on. Onnellinen ihminen on todennäköisemmin hyvä ihminen ympärillä oleville, kuin väsynyt ja loukattu ihminen. Tyytyväinen ihminen näkee todennäköisemmin hyvän ja on muita kohtaan kannustava. Pahoinvoiva ihminen ei pysty samaan.

Jos vertaan itseäni muutaman vuoden takaiseen, on ero valtava. Koen mielipahaa menneen itseni takia ja yritän antaa sille anteeksi. Tietyt asiat olisi voinut hoitaa paremmin ja toisinaan olla vähemmän paska ihminen, mutta samalla kykenen nyt näkemään sen kaiken pahan olon, mistä se kaikki kumpusi.

Minä haluan kehittyä ihmisenä. Haluan olla avarakatseisempi ja avoimempi. Haluan olla kannustava, sillä kenenkään toisen menestys jossakin ei ole minulta millään lailla pois. Se voi toisinaan olla vaikeaa muistaa, jos itse yrittää parhaansa ja joku toinen tuntuu saavan haluamasi tuosta vain. Se ei kuitenkaan ole minulta pois. Täytyy vain yrittää vielä kovemmin. Ja silloin kun voi henkisesti hyvin, niin jaksaa todennäköisesti yrittääkin kovemmin.

Elämän lähes täysin uusiksi laittaminen tuntui jossakin kohtaa hirvittävältä. Miten sitä pärjäisi? Kaikki uusi on usein pelottavaa ja ensimmäinen askel se vaikein. Muutos ei kuitenkaan ole pahasta, vaan voi joskus tehdä meille todella hyvää. Vaikka asiat eivät olisikaan aivan päin persettä, niin silti kannattaa tehdä muutos, jos siltä tuntuu. Sillä se voi avata uusia ovia ja ehkä huomaatkin pian hymyileväsi enemmän.

6 thoughts on “Onnellisena olen parempi ihminen.

  1. Puhut asiaa! Itse olin vuoden alusta kesälomaan asti aivan rikki ja voin sanoa, että olin todella voimaton ja masentunut ja tuntui, että ihan pienistäkin asioista paisui suuria. Nyt kun asiat ovat selvinneet ja mieli voi taas hyvin, olen paljon positiivisempi ja jaksan paljon paremmin taas tehdä asioita.
    Ihanaa viikonloppua sinulle ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s