Ei vielä tonttuja.

Syyskuu oli lämmin ja kaunis. Lokakuukin oli kaunis ja sitä vasta joskus loppukuusta tajusi syksyn oikeasti olevan jo. Marraskuun alku jatkoi lokakuusta tuttua kaavaa ja vasta kuun puolivälin jälkeen aloin herätä siihen, että talvi ja joulu ovat tulossa.

Alkuperäinen suunnitelmani oli aloittaa joulun kotiin tuonti keittiön verhoilla ja sitten hiljalleen tontuilla ja muilla joulukoristeilla. Joulufiilis on ollut hukassa, mutta ajattelin, että niillä sitä hiljalleen saisi. Hah, kuinkas kävikään! Tontut ovat edelleen laatikossa ja verhotkin ripustamatta. Onneksi ensi viikolla keittiön pitäisi valmistua ja meidän päästä kotiin, ja minä aion aloittaa joulun laiton sitten samantien!

Joulufiilis on todella hukassa myös siksi, ettei sitä koronan takia voida viettää kuten ennen. Alunperin tarkoitus oli kokoontua samalla porukalla, kuin jo vuosia, mutta nyt kaikki vietämmekin joulua omissa pienissä porukoissamme. Tänä vuonna ei pelata lautapelejä porukalla ja katsota elokuvia. Minulla ei ole pahemmin joulufiilistä tällä hetkellä, ja se on tällaiselle joulua rakastavalle todella omituista. Vähän ehkä pelottavaakin.

Joululahjaostoksien myötä joulu ehkä konkretisoituu hiljalleen. Olen jo miettinyt mahdollisia lahjoja lapsille ja tilasin vihdoin yhden varaamani taulun eteiseen, päättäen sen olevan joululahja itselleni.

Saan tehtyä joulun kotiin tänä vuonna vähän tavallista myöhemmin, mutta sitten voinkin poikkeuksellisesti pitää sitä vähintään helmikuun loppuun asti!

6 thoughts on “Ei vielä tonttuja.

 1. Täälläkin oli joulutuksen aloittaminen vähän hakusessa, mutta se johtui puhtaasti siitä, että lumi tuli niin myöhään. Nyt on kausivalot päässeet paikoilleen (ne on maaliskuuhun asti), navetta- ja riihitontut kavunneet akkunoihinsa ja kynttelikkö morjestelemassa meille kesähuoneesta.

  Erilainen joulu on todentotta tulossa. Toivon, että ihmiset toimeentuisivat tänä vuonna joulukorttien suhteen! Meiltä on ainakin lähdössä isompi kasa kortteja kuin aikaisempina vuosina.

  Liked by 1 person

  1. Täällä meillä lumeton joulu on jo perus. Pimeys syö kyllä joulumieltä. Edes pari senttiä lunta kun saataisiin, niin että se pysyy, ja jo olisi eri fiilis!

   Mä toivon ihmisten pysyvän kotiseuduillaan ja välttävän koko suvun kokoamista saman katon alle!

   Liked by 1 person

 2. meillä on nyt maa valkeaHKONA – täällä on kyllä minun muistini mukaan viimeistään aaton aattona satanut sen verran lunta, että voi lauleskella white X-masia ilman isompaa ironiaa.
  Viimeistään tammikuussa lunta tulee sitten niin, ettei sekaan sovi 🙂

  Liked by 1 person

  1. Viime vuonna tein kerran lumityöt. Siinä oli sen talven lumet pääasiassa. 😅 Tykkäisin kyllä, että talvella olisi lunta. Ei metritolkulla, mutta edes vähän!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s