Sanotko rakkaiksi?

Minä olen niitä ihmisiä, jotka sanovat lapsilleen, läheisilleen ja ystävilleen näiden olevan rakkaita. Joko ihan muodossa “olet rakas”, tai sitten lauseessa “hei rakas” jne. Mielestäni se on sana, jota ei voi käyttää liikaa itselle tärkeiden ihmisten kanssa.

Joskus huomasin töissäkin sanovani tilanteessa lapselle “lapsi rakas”, vaikka he eivät omiani olleetkaan. Se tuli täysin automaattisesti esimerkiksi toista lohduttaessani. Töissä lapset monesti tulivat tärkeiksi, vietinhän heidän kanssaan tuntitolkulla aikaa.

Lapseni ovat napanneet tämän ja sanovat muille näiden olevan rakkaita. Minusta se on ihanaa! Minulla on myös muutama ystävä, jotka sanovat minua rakkaaksi. Ja joka kerta siitä tulee lämmin olo. Pieni sana, joka merkitsee paljon. Se saa minut tuntemaan itseni erityiseksi. Sen sanan takana on oikeaa välittämistä. Se kertoo siitä, että sinulla on toiselle merkitystä, olet tärkeä.

Aion jatkossakin käyttää rakas-sanaa mahdollisimman paljon, koska se tuskin käytössä kuluu. Mitenkäs, kutsutko sinä itsellesi tärkeitä ihmisiä rakkaiksi?

12 thoughts on “Sanotko rakkaiksi?

 1. Taisinkin joskus instassa jo johonkin kommentoida, etten kauheasti käytä näitä sanoja. Ihanaksi kutsun herkemmin ja omia kasvejani saatan kyllä kutsua ties miksi murusiksi ja kultasiksi, jos ne esim puskee lehtiä näin joulukuussa (tajusin tämän äsken, kun rupesin lässyttämään peikonlehdelleni uuden lehden huomatessani. :’D).

  Alkoi myös soimaan Behmin Hei rakas päässä.

  Liked by 2 people

  1. Niin, että viis ihmisistä, kasvit menee edelle. 😂❤

   Mä muruttelen, raksuttelen tuosta vaan! Mutta sitten sillä äänenpainolla on paljon merkitystä myös, että onko se vaan kepeä hellittely vai oikeasti rakas rakas. 😁

   Liked by 1 person

 2. Jereä puhuttelen rakkaana usein. Vielä useammin mussuna, joka varmasti lämmittää karskin miehen mieltä kovasti… 🤭 Äänenpainoilla ja asiayhteydellä on kuitenkin merkitystä. Joskus, ja siis useimmiten, rakas on hellittelyä, joskus puolestaan ”kuuleppas rakkaani…” -aloitus nostaa varmasti tuntosarvet pystyyn, että o-ou, nyt on ehkä tullut töpeksittyä jotain… 😂

  Liked by 2 people

 3. Kyllä ❣️
  Sanon ystävilleni
  “Hei muru”,
  “Mitä kuuluu Rakas?”,
  jne…
  lapseni kuulevat aina kun näemme “Olet Rakas ❤️ halauksien kera”
  Olen oppinut mummultani lauseen ” niin kauan kuin voidaan halataan ja Rakkaudellisia sanoja jakaa niin niitä jaetaan, sillä vielä tulee päivä jolloin se ei ole enää mahdollista” 😍
  Ihanaa Joulun odotusta kaikille 🙏💚🤶🎅🎄🎁
  Terkuin Nita

  Liked by 1 person

 4. Olet Rakas on käytössä myös meillä ahkerasti. Se on helppo ja kaunis keino arjessa kertoa välittämisestään. Rakastan sinua ei tule kovin helpolla ainakaan minun suustani. Kökkö lause vaikka sisältö mitä kaunein.

  Liked by 1 person

  1. Totta! “Rakastan sinua” on sellanen erityisen spesiaali, joka sanotaan vain tietyissä tilanteissa. Olet rakas on arkisempi, mutta tarkoittaa kuitenkin sitä samaa!

   Like

 5. Nykyisin, kun lapset on muuttaneet jo pois, tulee heille sanottua, että minulla on ikävä. Tarkoitan sillä tuota samaa, että olet rakas, rakastan sinua. Se on nyt muuttunut eri sanoiksi ja kun nähdään tai hyvästellään, minulla valuu kyyneleet, koska se ikävä alkaa jo siinä silloin. Siinä sanon kyllä, että olet rakas.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s