Tammikuun kuulumiset!

Kotikaupunkiin tulee tutustuttua ihan eri tavalla, kun käy sitä läpi ihmisen kanssa, jolle kaupunki on suht tuntematon. 21 vuotta täällä aiemmin viettäneenä minun pitäisi ehkä tietää mihin kaikki tiet vie, mutten todellakaan tiedä. 😅 Onneksi aina voi yhdessä tutkia!

Kasvisruoka on vatsalleni huomattavasti ystävällisempää, kuin liharuoka. Tämä ei kyllä ole oikeastaan mikään yllätys. Nyt tosin pohdin alanko opetella enemmän vegevaihtoehtoja, vai menenkö sillä, että toinen kokkaa. Ollakko kiltti, vai kiero. 😁

Siivosin joulukoristeet pois tammikuun alun jälkeen, mutta jätin kuusen. 3/4 porukasta kun oli sitä mieltä, ettei sitä nyt vielä saa pois korjata. Nappasin punaiset koristeet pois ja jätin hopealla koristellun kuusen vielä paikoilleen. Onhan se valoineen ollut tosi ihana! Tosin tällä viikolla sai verhot vaihtua keväisempiin ja kuusi siirtyä odottamaan ensi vuotta omaan laatikkoonsa. 😄

On käyty Muumimaailmassa, luistelemassa, pulkkamäessä ja leikitty hangessa. Otettu ilo irti talvikeleistä silloinkin, kun on tuntunut siltä, että nenä, sormet ja varpaat tipahtaa pian kylmän takia pois. Naantali on kyllä talvellakin tosi kaunis!

Huomasin taas, että kukkatalossa on lähes mahdotonta käydä ilman, että mukaan tarttuisi uusi kasvi. Useimmiten sieltä bongaa jonkin sellaisen, joka on vaan ihan pakko tuoda kotiin. Niin kävi jälleen tässä kuussa.

Minut voi tätä nykyä nähdä pääasiassa sotkunutturassa ja meikittä. Tykkään kyllä edelleen laittautua toisinaan, ostin jopa uuden huulipunankin. En kuitenkaan enää jaksa moista joka päivä. Olenko nyt virallisesti saavuttanut jonkinlaisen virstanpylvään? Tervetuloa kolmenkympin tälle puolelle. 😄

Talvi iski lopultakin kunnolla ihoon. Kuivuudesta johtuva ihottuma on ilmestynyt jälleen käteeni ja kasvoillakin on muutaman kuukauden jälkeen nähtävissä taas ihottumaa. Käytyäni ihotautilääkärillä sain suunympärysihottumaan oman voiteen, vaikka ihottumaa nyt onkin vain vähän. Joskos sen avulla pääsisin ihottumasta nopeammin eroon.

Sulatin myös pakastimen, tahtomattani. Johto oli irronnut (kiitos pakastimen tyhmän paikan) ja tämän myötä pakastimen saikin sitten siivota. Voin kertoa, että otti ihan pikkusen päähän! Nyt sen voikin sitten täyttää uusilla jäätelöillä, eikös?

Näimme tässä kuussa myös vihdoin ja viimein ystäväperhettä! Koko syksyn meidän treffit siirtyivät, kun jommankumman perheessä oli joku pöpö ja emme uskaltaneet nähdä. NYT NÄIMME! Näimme myös heidän pienen koiranpentunsa ja voihan rakkaus! Koko tapaaminen oli niin, niin tärkeä minulle ja ystävälleni. Oli ihanaa halata kuukausien tauon jälkeen! Olemme kyllä jatkuvasti tekemisissä puhelimella, mutta mikään ei voita sitä, kun saa halata. ❤ Muksut leikkivät, me saimme keskustella kasvotusten ja sitten minä seisoin kuvia varten vertailun vuoksi ystävän avokadon vieressä. Kuten yltä näkee, se on pitkä! 😄

Sain aivan loistavaa palautetta eräältä kustannuspäälliköltä käsikirjoituksestani! Vaikka en sopimusta vielä saanutkaan, tiedän mikä tekstissäni vaatii hiomista sitten joskus, kun sen pariin tunnen halua taas palata. Oli ihanaa kuulla, että minulla on hyvä ote tarinankerrontaan ja taito tempaista lukija mukaani. Myöskin lause: “Tarinan lähtökohta on kerrassaan herkullinen, ja lopputulos on kuin ihastuttava aikuisten satu: sen maailmaan tekee mieli upota todellisuutta pakoon.” pisti hymyilyttämään. Kiitos ammattilaisen aloin taas uskoa siihen, että oman kirjan kirjoittaminen ei ole typerä haave, enkä minä ole ihan paska kirjoittaja. Niin ja lisäksi luin eräästä koulukirjasta, että esikoisteoksen julkaisuun, siitä kun sen on päättänyt kirjoittaa, menee noin 7 vuotta. Kyseisen kirjan kirjoittajalla oli mennyt 8 vuotta ja hän oli tehnyt käsikirjoituksesta 3 eri versiota. Huokaisin helpotuksesta. Minulla on vielä vuosien työ edessä, eikä kiire minnekään!

Luin joulukuussa aivan säälittävän vähän, koska en vain ehtinyt ja jaksanut. Kun tammikuun alussa sain yhden kirjan luettua loppuun ja aloitettua toisen, olin aivan riemuissani. Luin Äänet-kirjan muutamassa päivässä, koska se oli niin hyvä ja Kiltin tytön voimakirjankin luin muutamassa päivässä, koska se piti palauttaa kirjastoon. Noin muuten on ollut kyllä vähän rauhallisempi lukutahti. Tämän vuoden lukutavoitteet ovat matalalla. 😅 Kyse ei kuitenkaan ole kiinnostuksen puutteesta. Lukulistallani on useita hyvältä vaikuttavia kirjoja. Työn ja koulun ohella en vain jaksa ja ehdi samalla tavalla tarttua kirjoihin. Onneksi osa koulukirjoistakin on todella mielenkiintoisia ja hyviä. Voin suositella Silloin tällöin onnellista esimerkiksi!

Niin ja sitten päädyin kaksi kertaa lehteen. Ensin minua haastateltiin laturaivoa koskevaan juttuun ja sitten toimittaja halusi tehdä minusta vielä oman lehtijutun! Hän oli huomannut minut facebookissa ja tykännyt eräälle sivulle kirjoittamistani jutuista. Lopulta hän haastatteli minua noin 1,5 tuntia viittomakielestä, ida_viittoo-sivustani, blogistani ja elämästä noin yleensä. Instasivuni pyörii hyvin, vaikka videoita olen saanut tehtyä nyt vähemmän. Lisäksi huomasin yllätyksekseni, että Youtubessakin seuraajia on jo yli 260 ja yhtä uusimmista videoistani on katsottu 4,4 tuhatta kertaa!

Miten sinun tammikuusi on sujunut? 😊

Nyt saisi muuten jättää myös postaustoiveita, jos sellaisia löytyy. Luonnoksissa on kyllä joitakin aloitettuja tekstejä, mutta mitä/mistä sinä haluaisit lukea?

4 thoughts on “Tammikuun kuulumiset!

  1. Tammikuusi kuulostaa mukavalle.
    Hei mitä voidetta sait suunympärysihottumaasi? Olen tarkkaillut omien kasvojeni ihoa ja liekö maskien käytön takia ihottumanoloista punerrusta on suun ympärille kehittymässä..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s