Hoitava Neutral Henna

Niin vaan astuin minäkin vihdoin kasvivärien maailmaan, tosin ilman värin muutosta. Tein tämän jo tammikuussa, mutta jätin tarkoituksella mainitsematta kuulumispostauksessa. Homma nimittäin ansaitsee ihan oman postauksensa!

Jossain kohtaa ajattelin, että raidoittaisin hiukseni vaalealla, mutta olenkin tykästynyt omaan väriini niin paljon, etten ole halunnut hiuksiani värjätä. Lisäksi kuivan pörröinen luonnonkiharani ei kaipaa vaalennuksia.

Töissäni törmäsin kuitenkin meillä myytävään Khadin Neutral Hennaan, joka sisältää kasvivärjäyksen hyvät puolet, ilman värin muuttumista. Tovin asiaa mietittyäni tilasinkin värin testaukseen. Hoitavasta käsittely kuulosti todella hyvältä.

Jonkin aikaa pakkaus ehti kotona pyörimään, koska rehellisesti sanottuna minua jännitti. Useampikin asia. Kaupan värit ovat käyneet tutuiksi, kun olen niitä teini-ikäisestä asti käyttänyt, mutta kasvivärit ovat asia ihan erikseen.

Ensinnäkin Khadin pakkauksessa tulee pelkkä jauhe (sekä kumihanskat ja myssy). Ei kahta ainetta, jotka sekoitettaisiin keskenään. Sen sijaan lämmität itse veden 50-90 asteiseksi ja sekoitat jauheen kanssa niistä sopivan massan. Kuulostaa kyllä helpolta, mutta ei ole. Ei ensikertalaiselle!

Toisekseen väri haisee. Tästä minua oli kyllä varoitettukin. Ensin mieleeni tuli vehnänorasjauhe, jota joskus testasin. Se maistui nurmikolta. Tovin ainetta sekoiteltuani alkoi haju muistuttaa hevostallia heinineen. Itse värimössö näytti myös mielenkiintoiselta. Etenkin nuoremman lapseni mielestä koko homma oli hauskaa seurattavaa.

Itse värjäyksen aloittaessani poltin ihan ensimmäisenä toisen käteni. Jätin sen jälkeen aineen jäähtymään hetkeksi, haha. Oppia ikä kaikkia… Lisäksi minun piti lisäillä pariin otteeseenkin seokseen vettä, koska aine tuntui liian paksulta. Tämä on varmaan asia, jonka saa haltuun vain treenaamalla. On vaikea tietää ilman tarkkaan mainittua sekoitussuhdetta, että minkä verran vettä pitäisi olla ja millainen koostumus on parasta levittämiseen. Liian paksu ei levity ja liian löysänä se varmasti vaan valuisi pitkin niskaa.

Lopulta sain kuitenkin värin päähäni ja oli aika vetäistä myssy koko komeuden päälle. Lisäksi lämmitin hiuksiani vielä hetken hiustenkuivaajalla ja laitoin myssyn päälle pyyheliinan. Hiusten ja aineen pitää nimittäin pysyä lämpimänä ja levittämisen aikana se oli ehtinyt jäähtyä.

Annoin “värin” vaikuttaa vain 30 minuuttia. Seuraavalla kerralla uskaltanen antaa sen vaikuttaa kauemminkin. Sitten huuhtelin hiukset kunnolla, ilman shampoopesua. Heti suihkusta tultuani totesin tuoksuvani todella vahvasti heinäpaalille, mutta hiukset näyttivät kyllä ehkä tavallista kiiltävämmiltä!

Ensi kerralla olen jo varmaan taitavampi, mutta kokeilu oli kyllä sen verran hauska, että ehdottomasti teen tällaisen “tehohoidon” toistekin! Ja se hiuksissani pari päivää ollut heinäpaalin tuoksu muistutti lapsuuden kesistä! Haha!

Tein aiheesta postauksen myös meidän Hyvinvoinnin blogiin, pääset lukemaan sen täältä.

4 thoughts on “Hoitava Neutral Henna

 1. Oi vitsit mitä muistoja tämä postaus toi mieleen. Monta vuotta hennailin hiuksiani ja nyt on taas vähän tuo hennailu alkanut nostaa päätään. Pitäsikö repäistä ja värjätä hennan oranssit hiukset? Tuota hoitoa voisin ainakin kokeilla.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Iitu ❤️

  Liked by 1 person

  1. Kääk, en osaa sanoa pitäiskö sun repäistä. Sun hiukset kun on tosi kivat nytkin! Mutta tää hoito olo kyllä kiva kokeilu ja teen varmasti uusiksi vielä ennen kesää. 😊

   Ihanaa lauantaita Outi. ❤

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s