Onko minun aikani vähemmän arvokasta?

Suttastiina listasi blogissaan asioita, joita inhoaa ihmisissä. Tartuin sieltä yhteen, nimittäin myöhästelyyn. Ai vitsit miten se sieppaa!

Ymmärrän jos on myöhässä 5-15 minuuttia, tai jos aikataulu on vähän liukuvasti sovittu, tyylillä “tulen varmaan joskus niihin aikoihin…”, mutta jos sovitaan 12.00, niin silloin se on KAKSITOISTA NOLLA NOLLA.

Tunnen kroonisia myöhästelijöitä. Tiedättehän ne ihmiset, joiden kanssa puolesta päivästä puhuttaessa ajattelet jo valmiiksi, että tyypit ehtii perille ehkä kahdelta. Aivan ihania ihmisiä muuten, mutta tekisi mieli kuristaa, kun jälleen saat viestejä siitä miten “pikkasen myöhästytään”. Ja kun nämä voivat olla lapsettomia (lasten kanssa annan paljon anteeksi) aikuisia, jotka vaan ovat joko paskoja aikatauluttajia, tai eivät osaa kelloa.

Jos itse sovin viikonloppuna olevani jossain klo 11.00, niin laitan herätyskellon soimaan siten, että minä olen paikalla kello yksitoista. Lasten kanssa varataan ylimääräinen puolituntinen aamuun, mutta aikataulusta pidetään kiinni. Joskus huomaan itsekin olevani muutaman minuutin myöhässä ja herkästi olen sitten nolona. Kyse kuitenkin on tosiaan muutamasta minuutista, ei puolesta tunnista, saatikka kahdesta!

Jos tekstini yhtään kolahti sinuun, niin ole hyvä ja paranna tapasi, lakkaa hukkaamasta toisten aikaa myöhästelylläsi. Sillä se on vähintään yhtä arvokasta kuin sinun aikasi!

Kuva: Unsplash

4 thoughts on “Onko minun aikani vähemmän arvokasta?

  1. Oon niin samoilla linjoilla tässä! On ihan eri asia myöhästyä siksi, että juna on vaikka myöhässä tai jotain muuta väistämätöntä tapahtui, mutta että ollaan myöhässä ihan vaan oman tupeksimisen vuoksi tai koska se kyllä se toinen varmasti odottaa, niin aaargh! Oon ite vähän sellainen krooninen etuajassa olija, kun lähden aina vähän liian aikaisin, jos vaikka käykin jokin asia x etten vain myöhästy sovitusta. Jos joskus oon myöhässä, niin silloin tietää, että jokin on mennyt tosi pieleen. :’D

    Liked by 1 person

    1. Mä yritän aina olla kanssa mielellään ajoissa, mutta joskus aikataulu vaan k*see ja sitä onkin pari minsaa myöhässä. Ja oon aina ihan nolona. 🙈 Mutta kun sellainen on ymmärrettävää. Ei mulla pala hihat jos ystävän muksun vaippa on pitänyt vaihtaa ja se on vienyt ylimääräiset 10 minuuttia. Mutta ei kukaan myöhästy kahta tuntia! 😅

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s