Äiti, ethän sä eti uutta miestä?

Meillä on lähipiirissämme uusperheitä. Ystävissämme on ihmisiä joiden eroa lapset ovat seuranneet sivusta ja nähneet uusien kumppaneiden löytymisiä, sekä perheiden perustamisia. Itse erotessa tämä oli hyvä asia. Lapset olivat jo nähneet kaikenlaista ympärillä. Tosin tästä syystä kävinkin sitten lasteni kanssa mielenkiintoisia keskusteluja viime vuonna. 😅

5v. kysyi minulta kerran, että enhän minä vain etsi uutta miestä, nimittäin hän ei aio pitää siitä. En tiennyt miten päin olla. Lapsen vakaa päätös, kun pisti naurattamaan. Muistuttelin häntä ystäviemme uusista kumppaneista ja kuinka rakkaita näistäkin oli ajan kanssa meille tullut. Ei kelvannut. Laitoin ystävilleni viestiä, että mahdollinen uusi kumppani ei tule pääsemään kuopuksen seulasta helpolla läpi. 😂

Välillä taasen lapset pohtivat saavatko he mahdollisesti lisää sisaruksia äidin tai isän kautta. Ja siis tämä olisi heistä vallan positiivinen juttu. Uusi vauva olisi kuulemma tervetullut. En ole voinut ottaa tähän kantaa, koska elämästä ei ikinä tiedä, mutta moiset keskustelut pistivät hymyilyttämään. Lapset ovat fiksuja, sisukkaita ja sopeutuvaisia. Ja omani hämmästyttävät minua useinkin omilla aivoituksillaan ja sillä kuinka vahvoja he ovatkaan.

Kuinkas sitten kävikään, kun tutustuin ihmiseen, jonka halusin tuoda elämäämme ja kuinka homman hoidin?

Lapset alkoivat kuulla uuden ihmisen nimeä puheissani. En piilotellut mitään, vaan keskustelin ystävieni kanssa miehestä kuten kenestä tahansa itselleni tärkeästä ihmisestä. Jossain kohtaa kerroin lapsille tästä uudesta ystävästäni, eikä mennyt kauaa, kun tytöt alkoivat kysellä milloin he saisivat tavata hänet. Lopulta he oikein odottivat tätä hetkeä.

Itse ensitapaaminen meni hyvin, ja äärettömän sosiaaliset lapsenihan ottivat uuden ihmisen vastaan kuten kenet tahansa. Pian tytöt höpöttivät jo kaikki asiansa toiselle ja pienempi tunki syliinkin. Ei siis minkäänlaista rajanvetoa, vaan toinen otettiin heti osaksi omaa piiriä. Voisi sanoa onnistuneeksi yhdistämiseksi.

Tätä nykyä toinen on luonnollinen osa meidän elämäämme. Pienempi kipuaa edelleen hänen syliinsä ja isompi kertoo asioistaan, kuten muillekin läheisilleen. Homma toimii hyvin neljästään ja lapset odottavat aina toisen näkemistä. Eräänä päivänä pienempi piirteli sydämiä paperille selittäen: “koska ****** on meidän rakas”. Sydämeni suli siihen paikkaan.

Tytöillä on nyt elämässään yksi turvallinen aikuinen lisää, eikä sellaisia varmasti ole koskaan liikaa.

7 thoughts on “Äiti, ethän sä eti uutta miestä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s