Milloin on ok seurustella?

Mikä on sopiva väli parisuhteen loppumisesta uuden suhteen alkuun?

6 kuukautta? 2 vuotta? Mitä?

Huomasin itse loppu vuodesta viime vuonna miettiväni, mitä muut ajattelevat, kun kuulevat minun tavanneen erityisen ihmisen. Tiesin, ettei sillä olisi mitään väliä, mutta silti mietin.

Keskustelin asiasta muutaman ystävänikin kanssa. Osa osasi samaistua mietteisiini, koska olivat aikoinaan käyneet samat ajatukset läpi. Kaikki he sanoivat kuitenkin eri sanoin sitä samaa: “Ihan sama mitä muut ajattelee, sä saat olla onnellinen.” Ja niinhän se on!

Mehän emme oikeasti tiedä toisten ihmissuhteista mitään, ja elämästäkin vain sen mitä kuulemme. Minä esimerkiksi en ole kertonut missään vaiheessa milloin allekirjoitimme eksän kanssa eropaperit. Kerroin kesällä eronneeni, mutta en sen enempää. Enkä julkisesti enempää aio asiaa käsitelläkään. Olemme eksän kanssa ystäviä ja kaikki toimii hyvin, mikä lastenkin kannalta on tärkein asia. Case closed.

Se, että loppuvuodesta tapasin ihmisen, jonka kanssa tuntui heti hyvältä, turvalliselta ja helpolta olla, on mitä ihanin asia! Kaltaiselleni ahdistujalle moinen ei todellakaan ole itsestäänselvyys, enkä halunnut taistella sitä vastaan. Jos jokin tuntuu hyvältä, niin silloin se tuntuu hyvältä, eikä sitä tarvitse sen enempää miettiä.

Itse olen ystävilleni ja läheisilleni aina sanonut, että asiat tulee tehdä siten, kuin ne itsestä hyvältä tuntuvat. Jos haluat mennä naimisiin 6kk tuntemisen jälkeen, niin anna mennä. Jos yhteinen lapsi tuntuu hyvältä idealta ennenkuin yhdessä on oltu 10 vuotta, niin se on täysin okei! Jos itsestä tuntuu hyvältä, niin viis muiden mielipiteistä. Sillä loppupeleissä niillä muiden ajatuksilla ei ole mitään väliä. Vain omalla fiiliksellä on. Ja minä olen päättänyt mennä hyvällä fiiliksellä.

4 thoughts on “Milloin on ok seurustella?

 1. No niinpä! Ei omille tunteilleen voi laittaa mitään aikarajaa, että nyt en voi x kuukauteen/vuoteen tuntea mitään ketään kohtaan tämän eron jälkeen, vaan ne tunteet ja fiilikset tulevat, kun ovat tullakseen. Joku on valmis päivässä ja jollain toisella voi mennä vuosia. ❤

  Liked by 1 person

  1. Se on just näin! ❤

   Sain eilen instassa paljon viestejä, myös siitä, ettei siinäkään olisi mitään järkeä, että oman tyypin tullessa vastaan ei tarttuisikaan tilaisuuteen, koska nyt pitää olla yksin.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s