Millaista kirjoittaminen on?

Itselleni kirjoittaminen on jotakin mitä tarvitsen. Se on osa minua. Keino purkaa asioita ja toteuttaa itseään.
Näppäimistön naputuksessa on jotakin rauhoittavaa ja nähdessäni tekstin syntyvän, koen jonkinlaista tyydytystä.

Kirjoittaminen on tunteiden kanssa laidasta laitaan seilaamista. Välillä sitä käydään ihan pohjalukemissa oman kirjoittamista koskevan itsetunnon kanssa, ja välillä taasen ollaan ihan varmoja omasta osaamisesta.
Olen ihan paska. No tämä nyt ei varmaan ole sitä mitä ne haluaa. Tämä on riman alitus!
Ei hitto miten hyvän jutun olen keksinyt! Haha, onko ok nauraa omille jutuilleen? Rakastan tätä hahmoa.

Kirjoittaminen on antoisaa ja raivostuttavaa. Toisinaan tekstiä vaan syntyy ja siihen on tyytyväinen. Joskus ei meinaa saada edes yhtä järkevää lausetta aikaiseksi. Näppäimistöä naputtaa valtavalla innolla, tai sitten vaihtoehtoisesti repii tukkaansa luomisen tuskasta. Molemmat kuuluvat kirjoittamiseen.

Blogi on viime aikoina ollut koulutöiden ohella se mihin tulee kirjoitettua. Käsikirjoitukset lepäävät nyt muistitikulla odottamassa sitä hetkeä, kun jaksan palata niiden pariin. Kiire ei ole. Siellähän ne pysyvät.

Blogissa voin kirjoittaa milloin tykkään, mistä tykkään. Käsikirjoitusten kanssa aiheet ovat vapaita ja saan luoda mitä haluan, mutta blogista poiketen tekstiä on sivutolkulla ja sen kaiken on nivouduttava yhteen. Siksi se ei ole ihan yhtä aivoja tuulettavaa, kuin tänne kirjoittaminen. Koulutehtäviä koskien onkin sitten deadlinet ja tehtävänannot, jotka saavat minut kirjoittamaan jotakin aivan uutta ja tuottamaan tekstiä, jota ei ehkä muuten tulisi kirjoitettua, myös silloin kun ei edes niin kirjotuttaisi. Pidän siitäkin.

En tiedä mitä tekisin jos minulta vietäisiin pois kynät ja paperi, läppäri näppäimistöineen. Mihin purkaisin päänsisäistä maailmaani? Mitä tekisin sille tunteelle, joka pakottaa tarttumaan kirjoittamiseen, kun mielessä alkaa muodostua lauseita jotka on saatava ulos. Kuinkakohan hukassa sitä olisi? Kumppani tai lapset joutuisivat kuuntelemaan löpinääni vieläkin enemmän, kun tarinat pitäisi jollekin sepittää! Haha.

Tulipa muuten mieleeni, olisiko teillä kiinnostusta nähdä joitakin koulua varten kirjoittamiani tekstejä?

Paras protskupatukka btw. Menee karkista ja antaa energiaa vaikka kirjoittamiseen!

4 thoughts on “Millaista kirjoittaminen on?

 1. Silvia Hosseinin Pölyn ylistyksessä (lue, jos et jo ole!!) sanotaan kirjoittamisesta, että “Enimmäkseen se on sitä, että lojuu sohvalla, juo litrakaupalla teetä, katsoo yhdentekeviä tv-sarjoja, rapsuttelee häpykarvojaan ja halveksii itseään.” ja samaistun siihen kuvaukseen ihan täysillä, koska tota se itselle suurimmaksi osaksi on. 😀

  Ja kyllä, kiinnostaa opintoja varten kirjoittamasi tekstit!

  Liked by 1 person

  1. 😂😂😂

   Tota en ole lukenut, mutta muita eri kirjailijoiden juttuja nyt opintojen aikana on tullut luettua ja kyllä siellä hyvin samaistuttavia juttuja on ollut. 😂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s