Jos eläisi vaan tässä hetkessä

Sitähän aina kaikissa mindfulness jutuissa hoetaan. Keskity tähän hetkeen. Noin suurpiirteisesti katsottuna suhtaudun elämään tällä hetkellä juuri niin. Joitakin haaveita on tulevaisuudelle, mutta pääasiassa menen sillä, että tärkeintä on se, että nyt on hyvä.

Tulevaisuudesta ei ikinä tiedä, joten turha kait siitä on sen suuremmin stressata. Suunnitelmat harvoin menevät niinkuin on ajatellut, joten mitäpä jos antaisi vaan fiiliksen viedä. Joskus helpommin sanottu, kuin tehty, mutta yritän olla liiaksi miettimättä etenkään niitä kauhukuvia. Mitä jos kaikki meneekin hyvin, on lause jota koitan opetella hokemaan.

Tiedän joillakin olevan 5-, 10-, 25-vuotissuunnitelmia. Mitä pitäisi olla saavutettu tietyssä ajassa. Itselläni ei ole mitään. Ei kertakaikkisen mitään. Ja se on tiedättekös jotenkin todella vapauttavaa. Minä haluan vain olla onnellinen.

Olen elänyt sen “hanki ammatti, löydä kumppani, tee töitä, mene naimisiin, perusta perhe, hanki talo ja pyöritä sitä sitten hamaan tappiin”-juttua. Lapset ovat minulle tärkeintä maailmassa ja olen heistä kiitollinen. Minusta tuli äiti, kuten olin aina haaveillut. Lisäksi olin vaimo, joka asui omakotitalossa. Ainoastaan kultainennoutaja puuttui kuvasta. Kivaahan se oli aikansa kaksikymppisenä, mutta sittemmin haaveet ovat muuttuneet.

Äitiyden haave tosin on pysynyt aina. En kaipaa enempää lapsia, mutta mikäli en olisi saanut nuorena tyttäriäni, niin varmasti edelleen haaveilisin lapsista. Äitiys on ehkä ollut aina se suurin haaveeni, ja sen toteutuminen nuorena on asia josta olen onnellinen.

Sen sijaan naimisiin menosta en nykyään suuremmin haaveile. Voisin joskus kunnon juhlilla juhlia rakkautta, mutta ihan ilman mitään papereiden allekirjoittamisia. Rakkaus sitoo vahvemmin kuin A4:nen.

Omakotitalostakaan en haaveile. Kauhea homma, haha. Sen sijaan vanha puutalonpätkä voisi olla kiva. Asun myös oikein mielelläni vuokralla. Ihan hevillä ei minua saisi nimeä pistämään enää kauheisiin lainapapereihin.

Toisin sanoen, tässä on kuulkaast hyvä. Ihan en vielä ole keksinyt, mitä kaikkea haluan isona olla, mutta ei se mitään. Minulla on ympärilläni aivan ihania rakkaita, minulla on koti, joka tuntuu omalta ja asun siellä missä haluankin. Kyllä, tässä on hyvä.

6 thoughts on “Jos eläisi vaan tässä hetkessä

 1. Minä olen aina elänyt myös juuri tässä hetkessä. Meillä on kyllä Rachidin kanssa yksi haave. Haluttaisiin lähteä ihan kalsin lemmenlomalle johonkin lämpimään.
  Ihanaa viikkoa sulle Iitu ❤️

  Liked by 1 person

  1. Oi tuo on ihana haave! Ja siis haaveita pitääkin olla, mutta mitään hirveätä tavotteiden listaa en itselleni halua.

   Ihanaa viikkoa Outi sullekin! ❤

   Like

 2. Mie en ole ikinä ymmärtänyt näitä 5/10/15 -vuoden etukäteissuunnitelmia. Mitä tahansa voi tapahtua ja sitten on immeinen aivan hukassa kun polkuun tuleekin mutka tai kaksi.
  Toisaalta tiedän kyllä muutamia ystäväpiirissä, jotka tuon mallin mukaan ovat eläneet ja kovasti tyytyväisiltä eloonsa tuntuvat.
  Itse en ole osannut minkäänmoiseen putkeen lähteä taapertamaan ja hyvinhän tässä on käynyt tähän mennessä joten jatkossakin mennään ilman karttamerkkejä.
  Unelmaksi voisi nostaa kuitenkin “joskus tulevaisuudessa” toisen kodin Kreetalla/Kreikassa…

  Liked by 1 person

  1. Unelmia saakin olla, mutta väen vängällä niitä kohti kulkeminen ei mielestäni välttämättä ole hyväksi. Haaveilenhan minäkin kirjan julkaisusta ja jokin Euroopan läpi matkustaminen voisi olla todella ihanaa, mutta katsellaan mitä elämä tuo.

   Jos kauheasti suunnittelee etukäteen, niin edessä voi olla kamalia pettymyksiä ja saattaapi se tästä hetkestä nauttiminen vallan unohtua. Joskus on itsellekin käynyt niin ja sitä haluaisin jatkossa välttää!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s