Kyllä, minä pelkään koronaa

Olen somessa seurannut kahden perheen korona-arkea. Molemmissa tapauksissa on kyse äideistä, jotka sairastavat kotona lasten kanssa. Itselleni hyvin samaistuttavaa, sillä jos karanteeni napsahtaisi, tai perheessämme sairastuttaisiin, niin olisin aivan yksin lasten kanssa, ellei kumppani sattuisi altistumaan samalla ja näin ollen jäisi mahdollisesti kanssamme kotoilemaan.

Toisten oireita kuunneltuani ja sairaaloiden koronapotilasmääriä, kuolemantapauksista puhumattakaan, seurattuani pelkään tartuntaa. En todellakaan halua koronaa itselleni tai lähipiirilleni, en kenellekään. Ja minua suututtaa ihmiset, jotka eivät usko koko virukseen. Ei se ole vain tavallinen flunssa! Perusterveetkin sairastavat päivätolkulla ja jotkut kärsivät sivuoireista viikkoja, jopa kuukausia myöhemminkin. Ei kyseinen virus ole mikään vitsi, vaan asia joka jokaisen tulisi ottaa vakavasti.

Ajatus sairastumisesta ja jopa viikkojen eristyksissä olosta on kammottava. Jos perheestä jokainen vuorotellen sairastuisi, siirtyisi myös eristyksen loppuminen aina kauemmas. Ajatus yksin kahden lapsen kanssa neljän seinän sisällä olosta, sairastamisesta ja ahdistuksesta on aivan kamala! Vaikka ympärillä onkin ihmisiä, jotka auttaisivat parhaansa mukaan, niin olisimme silti keskenämme 24/7. Olisin suurella todennäköisyydellä ainoa aikuinen paikalla.

Eipä sitä pari vuotta sitten olisi osannut kuvitellakaan, että tällainenkin aika maailmassa nähtäisiin. Eikä vuosi sitten olisi osannut varmaan ajatellakaan, että vieläkään ei tiedetä palaako elo koskaan täysin ennalleen. Toivon, minä todella toivon, että jonain päivänä pääsemme edes lähelle entistä normaalia.

2 thoughts on “Kyllä, minä pelkään koronaa

 1. Korona on jo kirosana minulle. Minäkään en halua sairastaa sitä, enkä halua, että kukaan lapsistani saa sen maailmalla ollessaan. Haluan, että tämä loppuu. Haluan koronan tukehtuvat. Haluan sen kuolevan. Myönnän myös, että pelkään sitä.

  Inhottaa, kun kaupassa yhä vieläkin on ihmisiä ilman maskia. On se kumma, ettei niitä voi olla päästämättä kauppaan, Kaupoissa pitäisi olla maskipakko.

  Odotan kuin kuuta nousevaa koronan jälkeistä aikaa, sitä uutta normaalia. Sitä, joka meille on tuttua ja turvallista.

  Odottavan aika on vaan ihan mahdottoman pitkä.

  https://www.lily.fi/blogit/kolmas-kerta-toden-sanoo-vai-eiko/

  Liked by 1 person

  1. Toivon todella, että vielä koittaa se aika, kun uskaltaa halata ihmisiä. Koskettaminen on itselleni todella tärkeää, ja se ettei uskalla halata isovanhempiaan tai ystäviään, on ihan hirveää!

   Sain eilen tätä kirjoitusta koskien tuntemattomalta viestin, jossa luki ettei hän usko koronaan. Enkä ymmärrä mitä uskomista tässä on! Miten tyhmiä voivat ihmiset olla?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s