Iloinen sekakäyttäjä

Seuraa löpinää ekotuotteiden hankinnasta, biojäteroskiksista ja kasvisruokailusta. Pesunkestävää maailmanpelastajaa te ette minusta kuitenkaan saa. Syön lihaa edelleen, käytän perus kosmetiikkaa ja kodin puhdistusaineissa on ihan perus Kiiltoakin. Olen siis iloinen sekakäyttäjä.

Ruokapuoli:

Olen vaihtanut jogurtit ja viilit kaurapohjaiseen gurttiin ja soijapohjaiseen kreikkalaiseen jogurttiin, joka on suurta herkkua mangososeen kanssa. Nämä ovat itseasiassa vatsallenikin parempi valinta.
Hesellä voin ottaa ihan yhtälailla perus purilaisen, kuin vege-juustonkin. Lihaahan syön lähinnä jauhelihan, kanan ja kalan muodossa. Lihakastikkeet ja muut eivät oikein ole juttuni ja ravintolassakin valitsen useammin kalan, kuin lihan. Kunnon pihvi on toki hyvää toisinaan. Soijasuikaleet ja -rouhe maistuvat kuitenkin mainiosti, ja pärjään niillä vallan hyvin. Tofu menettelee, muttei pompannut suoraan miksikään ykkös tuotteeksi.
Pavuista saa hyvin proteiinia ja tykkään niistä.

Vegaania minusta ei kuitenkaan saa monestakaan syystä ja yhden mainitakseni: MINÄ EN LUOVU JUUSTOSTA. Noin.
Toisekseen menin pilaamaan toisen ruokavalion. Ennen minua vegaanipainoitteisen kasvissyöjän titteliä kantanut joutui kanssani hävitykseen ja päätyi enemmän lakto-ovoksi. Hupsista. En kadu mitään! Piti minun joku merkki itsestäni jättää. 😂

Kosmetiikka:

Shampoot, hoitoaineet, saippuat jne. olen koittanut hiljalleen vaihtaa niin itseltäni, kuin lapsilta luonnonkosmetiikkaan. Urtekramin tuotteet ovat ihan ehdottomia lemppareitani. Osa käytössä olevista tuotteista on kuitenkin edelleen herkälle iholle tarkoitettuja hajusteettomia tai muita vastaavia perus saippuoita.
Ihonhoidossa minulla on suloisesti sekaisin apteekin perusvoiteet, luonnonkosmetiikan öljyt ja seerumit, kuin Feelingin luonnolliset voiteetkin.

Meikkien kanssa homma on vielä ihan retuperällä, koska en vaan jaksa. On niin hiivatin hankalaa vaihtaa ne vanhat hyväksi todetut ja lähteä etsimään uusia itsellä toimivia luonnonkosmetiikan tuotteita. Yksi testaamani luonnonkosmetiikan ripsiväri aiheutti parisen vuotta sitten karseaa silmien kirvelyä ja taisi se varistakin käytössä. Sen sijaan huulipunien ja kysilakkojen suhteen homma on helpompi ja niitä olen ihan onnistuneesti ostanutkin.

Kodinhoito:

Häpeä on hyvä persiille potkija monessakin asiassa. Puoli vuotta ehdin asua taloyhtiössä, jossa on pihalla biojätteelle oma luukkunsa, ilman että käytin sitä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja lopulta minäkin nappasin talvella yhden keittiön roskaämpäreistä biojätteelle. Ja miksi häpeä? No kun kaiken muun kyllä pyrin aiemminkin kierrättämään, mutta toiselle piti myöntää, että biojäteroskis puuttuu taloudesta. Ei puutu enää. 😅

Ja muuten, biojätettä tulee yllättävän paljon, Bioskan pussit vuotaa h*lvetin herkästi ja biojätteen neste haisee aivan hirveälle. Vinkkinä kerrottakoon, että sanomalehteä sekä ämpärin, että pussin pohjalle imemään ällöttävät nesteet ja riittävän usein tehty roskiksen tyhjennys, niin johan homma pelittää!

P.S. Ne kauppojen hajoavat pussit on best, mutta kuulemma hajoavat turhan hitaasti ja aiheuttavat harmaita hiuksia sitten jatkokäsittelyssä. Käytän niitä silti kunnes ne kielletään. Sori. 😁

Kodinhoidossa käytän sekaisin vähän kaikkea. Perus pesujauheita olen toistaiseksi käyttänyt pyykin pesuun, mutta haluaisin ehkä lähteä testaamaan Ecoeggiä tai muuta vastaavanlaista. Katsellaan. Huuhteluaineen olen kuitenkin vaihtanut jo tovi sitten pyykkietikkaan (rakastan). Tiskiaineeksi ostin juuri Ecoverin ainetta, koska ihastuin siihen mökillä. Keittiön pinnat olen tähän asti pyyhkinyt Kiillon ihanalla suihkeella, mutta nyt ostin testiin Pirkan Ecocert-suihkeen. Käyttämäni pyykkietikat ovat muuten samasta sarjasta! Huomasin myös, että samasta sarjasta löytyisi myös tiskiaine ja pyykinpesuaine. Ehkä testaankin pyykillemme sieltä olevaa tuotetta!

Oletko sinä onnistunut jo pesemään itsesi ihan vihreäksi, vai oletko samanlainen kuin minä ja käytät vähän mitä milloinkin ja syöt kaikkea?

2 thoughts on “Iloinen sekakäyttäjä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s