Ahdistus tunkee päälle

“Saako nyt ahdistua?”, kysyn whatsapp-ryhmässä.
“EI!”, tulee vastaukseksi kolmelta ihmiseltä.

Ei siitä perkeleestä ole vieläkään tullut eroon päästyä, mutta kestän edelleen olla ihmisten keskellä, elämäni on koko ajan lähempänä “normaalia” ja taistelen ahdistusta vastaan entistä ponnekkaammin.

Päässä pyörii välillä liikaa ajatuksia, mietin asioita liian monelta kantilta ja stressaan kaikkea turhaa. Ystävät jankkaavat vieressä “lopeta” ja helpottaa, kun he ovat kaikki samaa mieltä. Jos he ovat samaa mieltä, heidän on oltava oikeassa.

Henkinen paha olo ryöpsähtää välillä pintaan, mutta yritän kestää sen ja pakottaa sen häipymään. Se ei auta mitään. Se ei vie minua eteenpäin elämässäni. Ahdistus on jotain sellaista, mikä jarruttaa elämää. Enkä halua sitä. Negatiiviset tunteet eivät puske eteenpäin, ne eivät muuta mitään ainakaan hyvään suuntaan. Jos keskityn hyvään, ehkä hyvää myös saan. Tähän yritän nyt keskittyä.

Ympäröin itseni ihmisillä joiden kanssa minun on hyvä olla. Jotka onnistuvat kiskomaan minut pois huonosta olosta. Muiden keskellä on helpompi keskittyä siihen hetkeen, kaiken itseä ahdistavan sijaan.

Ahdistus ei ole enää läsnä jatkuvana pahoinvointina. Se tulee lyhyinä sykäyksinä. Hetken kuvotuksena, käsien tärinänä, sydämen tiheään hakkaamisena. Elo tuntuu yleisesti ottaen helpommalta kuin vuosi sitten. Elämässä on taas jokin järki. Elämä ei ole pelkkää pahoinvointia ja päivästä toiseen selviämistä.

Lisäksi kestän ahdistuksen nykyään paremmin toisten seurassakin. Uskallan sanoa muille, että on paha olla. Olen oppinut, ettei se haittaa muita. Ihmiset välittävät minusta, haluavat minulle hyvää.

Oikeanlaiset ihmiset ympärillä vaikuttavat uskomattoman paljon omaan oloon.

Joskus myös kissa tunkee päälle…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s