Olemme eksiemme summa

Otsikolla ei ole mitään tekemistä entisten kumppaneiden määrällä, vaan sillä mihin suuntaan he ovat meitä muovanneet. Mitä hyvää tai huonoa yhdessä olo ja ero ovat meihin tuoneet.

Pelkoja, uusia puolia, avoimuutta, uutta katsantokantaa, pettymyksiä, onnea, ikävää. Arvottomuuden tunnetta, opettanut rakastamaan, saanut ymmärtämään oman todellisen arvon, näyttänyt mitä ei parisuhteelta halua tai vaihtoehtoisesti haluaa.

Olen alkanut kiinnittää viime aikoina oman lähipiirini puheissa huomiota entisten kumppaneiden osuuteen ja miten heistä puhutaan. Ja heistähän puhutaan!

Yksi pohtii sitä, kuinka yhä edelleen etsii rakkautta, vaikka sydän on pirstottu ja kasattu jo niin monta kertaa. Yksi toteaa edelleen alkavansa välillä märehtimään eksäänsä ja tipahtavansa ahdistukseen vaikka erosta on jo hyvä tovi. Yksi on toisena hetkenä täysin kunnossa ja seuraavana aivan hajalla, koska erosta on vielä niin vähän aikaa. Joku vakuuttaa olevansa jo täysin fine, mutta puheesta kuultaa se, ettei toinen ehkä kuitenkaan sitä vielä ole.

On paskoja eksiä. Niitä jotka musersivat sielun, itsetunnon ja koko elämän hetkeksi. On rakkaita eksiä, joiden kanssa ollaan yhä tekemisissä ja joista on tullut läpi elämän kestäviä ystäviä. Eksiä joiden kanssa ei missään nimessä haluta olla tekemisissä ja niitä jotka on pidetty lähellä erosta huolimatta.

Ihmiset jättävät toisiinsa jälkensä. Kaikissa ihmissuhteissa. Parisuhteessa on kuitenkin kaikkein haavoittuvimmillaan. Siinä antaa itsestään kaiken toiselle, joko voittaen tai häviten. Kumpikin vaihtoehto muokkaa aina sisintä. Mihin suuntaan? Sen näkee vasta myöhemmin.

4 thoughts on “Olemme eksiemme summa

 1. En osaa kuvitella kivaa ex:ää. Minulle se on ylivoimaista. Minulla alkoi uusi ajanlasku erosta (vähän kuin ennen ja jälkeen kristuksen). Elämäni alkoi silloin. Pääsin pahasta eroon. Ahdistun, jos ajattelenkin elämää ennen eroa.
  Ihanasti kirjoitin asiasta❤️

  Liked by 1 person

  1. Minulla on yksi eksä, jonka kanssa en ole halunnut eron jälkeen olla tekemisissä. Yhden kanssa välit ovat sellaiset, että voimme vaihtaa kuulumisia ja onnitella perheenlisäyksestä jne. Kaksi viimeisintä on taasen sellaisia, joiden halusin jäävän ystävikseni. Mutta tässä on paljon merkitystä sillä millainen ihminen toinen on.

   Liked by 1 person

 2. Löytyy yksi läpeensä paska eksä, jonka syliin päädyin ollessani elämässä tosi heikoilla ja hän otti siitä kaiken ilon irti. Onneksi tajusin silloin lopulta erota ja poistaa tyypin kaikista medioistani ja onneksi tää tyyppi on tajunnut olla lähestymättä enää mitenkään vuosiin.

  Jokainen parisuhde on todellakin opettanut sitä, mitä suhteelta haluaa ja ei halua. Välillä niiden toteaminen on ollut tosi kivualiastakin, kun on pitänyt päästää pois niitä ihan parhaita tyyppejä vain siksi, että halutaan lopulta elämältä ihan eri asioita.

  Liked by 1 person

  1. Paskinta on just se, kun ihmisessä ei ole mitään vikaa ja tavallaan erolle ei ole “syytä”, paitsi se miten halutaan eri asioita. Ero sattuu silloin ehdottomasti kaikista eniten. Se tuntuu turhalta, vaikkei sitä ole.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s