Olen taas minä

Katson vuoden, kaksi, kolmekin vuotta taaksepäin. Olin minä, mutta totaalisen lukittuna ahdistuksen häkkiin. Iso osa minusta oli peittynyt pahan olon alle. Olin turtunut, hyväksynyt jo sen, että sitä elämäni on. Kun nyt katson peiliin, katsoo vastaan nainen jonka tunnistan. Ihmisten seurassa ollessani tunnen itseni taas itsekseni. Nauran koko sydämestäni, nautin ihmisten lähellä olosta, kaipaan kosketusta.

157cm ja 49kg. Kropassa lihasta ehkä enemmän kuin koskaan. Ei tässä kunnossa mihinkään kisoihin pääsisi, muttei se minun onnekseni tavoitteena olekaan. Yrityksenä on saada ahdistuksen takia menetettyjä kiloja hiljalleen takaisin ja mieluiten lihaksena. Olo oman kropan suhteen tuntuu taas hyvältä. En koe häpeää tai piilottelee itseäni. En mieti voinko pukeutua johonkin. Jos se tuntuu itsestä hyvältä, silloin se on hyvä. Koen näyttäväni taas ulkoisestikin siltä miltä minä näytän. Pitkät vaaleat hiukset, vähän pisamia ja koko muotoa taskuraketti.

Ahdistuneisuushäiriö, endometrioosi, migreeni tai IBS eivät ole kadonneet. Ne kuitenkin jäävät nykyään pääosin kaiken hyvän jalkoihin. Koska voin kaikenkaikkiaan paremmin, kestän niitäkin paremmin. Ja kun ne koittavat ottaa ylivallan, niin sitten on aika vähän levätä. Niiden takia ei kuitenkaan kannata pistää elämää täysin pauselle. Sitä voi vaikka majoittautua ystävän riippukeinuun tai toisen sohvalle. Olla turvassa muuallakin kuin kotona. Sekin tuntuu vuosien jälkeen taas hyvältä.

8 thoughts on “Olen taas minä

    1. Ahdistuksen on jonain päivänä helpattava. Siihen on vaikea uskoa sen keskellä, mutta niin se tekee jonain päivänä.

      Kiitos, kun olet kulkenut mukana. 🤍

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s