Miksi pidän sijaisuuksista?

Tein vuoden verran töitä Hyvinvoinnin tavaratalolla, täysin oman alani ulkopuolella. Se oli kivaa ja teki minulle hyvää. Opettelin työni ihan alusta asti uutena asiana ja se teki vuodesta todella kiinnostavan. Nyt olen kuitenkin palannut taas oman alan pariin, lasten parissa työskentelyyn.

En ole aiemmin ollut tällä tavalla sijaislistoilla, kuin nyt olen. Yhdessä kaupungissa olen sijaislistalla käytettäväksi kaikissa päiväkodeissa. Toisessa kaupungissa olen ollut toistaiseksi vain yhdessä päiväkodissa, mutta olen tehnyt siellä nyt pidempää sijaisuutta ja minut on napattu tavallaan heidän omaksi varahenkilökseen. Pidän tästä järjestelystä kovasti. Kyseisessä päiväkodissa on aivan ihana yhteishenki ja työkaverit ottivat minut avosylin vastaan. Tunnen oloni oikeasti osaksi taloa, vaikka en vakituinen olekaan.

Tunnen ihmisiä, jotka ovat jo pidempään tehneet varhaiskasvatuksessa sijaisena töitä ja ymmärrän nyt hyvin miksi he näistä sijaistamisista pitävät. Et ole sidottuna vain yhteen paikkaan. Parhaimmillaan voit päättää missä työskentelet ja milloin työskentelet. Sijaisuuksia yleensä riittää, joten jos joku paikka tuntui ikävältä, skippaa se ja ota vastaan työ mieluisammasta paikasta. Teet pääasiassa välivuoroa, koska et ole päiväkodin vakkareita, mutta tutussa paikassa toki sinulle voidaan laittaa muitakin vuoroja. Kuten itselläni nyt tässä tämän hetkisessä paikassa on laitettu.

Nyt kun opiskelen vielä työn ohella, olen ilmoittanut milloin olen käytettävissä ja milloin en. Näin saan kouluhommille otettua oman aikansa, enkä ylikuormitu kaiken pyörittämisestä ihan.

Jatkan ainakin toistaiseksi mielelläni sijaisena!

4 thoughts on “Miksi pidän sijaisuuksista?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s