Hormoneja ja väsymystä

14.9.2022

Istun sohvalla suihkun jälkeen ja olisin aivan valmis nukkumaan. Kello on puoli yhdeksän illalla. Tänään on ollut jopa vähän energisempi päivä, kuin mitä edeltäjänsä.

Pitäisi treenata, mutta lähinnä on vain nälkä koko ajan. Kroppaan pumpataan hormoneja kierukasta ja pillereistä, minkä lisäksi on ollut puhetta pillereiden tuplaamisesta. En tiedä onko nälkä ja painonnousu lähtöisin vain itsestä, vai hormoneista. Ehkä 40/60.

Vaaka näyttää lukemaa, joka saa nyrpistämään jo hiljalleen nenää. Kuitenkin yrittäessäni treenata, haluaisin vain kopsahtaa lattialle lepäämään. Turha treenata, jos se ei yhtään kulje. Koiralenkit ovat ainoa oikeasti kivalta tuntuva liikuntamuoto.

Endometrioosi on kiukutellut ja kroppa on aivan sekaisin. Ylimääräiset hormonit sekoittavat sitä entisestään. Jo aamulla herätessä saattaa olla sellainen olo, ettei oikein jaksaisi edes kannatella itseään. Töissä pärjään ihan hyvin, mutta työpäivän jälkeen saatan painua tunnin päiväunille. Onneksi lapset ovat jo sen ikäisiä, että äidin tirsat eivät haittaa mitään. Kun tämä nainen on saanut päiväunensa, niin sitten voidaan taas syödä, mennä harkkoihin ja vanhempainiltoihin. Arki pyörii, päiväunienkin kera.

Tiedän maailmassa olevan suurempia murheita, kuin vaa’an lukema tai vyötärönympärys. Yritän muistuttaa itseäni siitä. Olen joskus painanut sen reilusti alle 50 kiloa ja inhosin sitä. Näin pehmeämpänä voin paremmin. Ja ehtiihän sitä treenata taas sitten, jos ja kun energiavarat ovat jälleen paremmat.

Uupumus on ollut sitä luokkaa, etten ole suuremmin jaksanut olla kiinnostunut edes muiden asioista. Tiedän, että hyvänä ihmisenä pitäisi kysellä ja olla aktiivinen ystävien puoleen, mutta kun en ole jaksanut. Jos joku on kysynyt minun kuulumisiani, niin vastaukseksi on varmaan saanut “kiirettä ja väsymystä”.

Haluaisin nähdä näin syksylläkin ihmisiä samaan tapaan kuin kesällä. Työpäivien jälkeen ei vain meinaa jaksaa ja ehtiä, mikä on toki ongelmana ystävillänikin. Viikonloppuisin mieluiten pidän matalaa profiilia, voimia keräten. Silti saatan sunnuntai-iltana tuntea jo, että seuraavasta viikosta tulee tahmea.

Kirkasvalo nököttää yöpöydällä. Vielä olisi muistettava käyttää sitä!

4 thoughts on “Hormoneja ja väsymystä

 1. Miulla on kans nää menneet viikot olleet jotenkin supertahmeita ja tekis mieli vaan nukkua eli ei todellakaan kiinnosta tai jaksa kysellä muiden kuulumisia, kun haluaisi vaan maata naama kiinni tyynyssä 24/7. Vissiin kroppa on tajunnut, että työt loppui ja on vetänyt itsensä lepohorrokseen. Koulun kanssa dedikset silti vaan puskee päälle jatkuvasti – kun saat yhden palautuksen tehtyä ja luulet, että voit huokaista, niin huomaat seuraavan palautuksen/esityksen olevan jo muutaman päivän päässä. Phuuh ja seuraava moduuli on kuulemma vasta se oikeasti työläs moduuli, aijaijai. Ni missähän välissä sitä sit lepäis. :’)

  Jaksamista ja päikkäreitä syksyyn, kyl me tästäkin kaudesta taas jotenkin selvitään! ❤

  Liked by 1 person

  1. ❤️

   Sulla varmasti on just tota, että töiden loputtua kroppa on sitä mieltä, että nyt saa vihdoin levätä. Paitsi että ois se koulu. 😅

   Mä usko meidän selviävän. Energiajuomia, päikkäreitä ja suklaata. Ehdottomasti suklaata! 🍫
   TSEMPPIHALEJA!

   Liked by 1 person

 2. Eteenpäin aika vaan kulkee, vaikka itse olisi pysähtynyt. Pimeät illat ovat toisaalta kivat, koska kynttilät, mutta kuitenkin toinen puoli on se väsymys. Pimeys väsyttää ja varsinkin kun tietää, että edessä on pahempaa; kylmempää ja pimeämpää.
  Kaunis olet väsymyksestä ja hormoneista huolimatta ❤

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s