Blogin loppu vai blogitauko?

Olen pohtinut aina välillä, joskos luopuisin blogin pitämisestä. En halua luopua kirjoittamisesta ja tämä on ollut helpoin väylä siihen, mutta jotenkin tänne ei ole viime aikoina ollut fiilistä kirjoittaa. Tai tuntuu, ettei ole oikein mitään mistä kirjoittaa. Elämä on tasaista, enkä todellakaan valita siitä! Elokuussa aloitan uudessa työpaikassa ja päivät täyttyvät työstä, perheestä ja ystävistä. Kauppareissuista ja koiralenkeistä. Pidän ne mielelläni itselläni, enkä kirjoita niistä blogiin.

Tiedän tästä seuraavan nyt useammankin suusta huudetut: “Et voi!” ja “Uskallapas lopettaa!”.
Käytän kuitenkin tällä hetkellä energiani mielummin ns. oikeaan elämään, kuin somessa raportoimiseen.
Omat entiset lempibloggaajanikin ovat isolta osalta vähentäneet kirjoittamista ja jotkut ovat täysin lopettaneetkin. Ehkä tämä on tosiaan kuoleva ilmaisumuoto. Vaikken haluaisi uskoa näin olevan.

Päätin, että pidän taukoa bloggaamisesta ainakin osan kesästä. En mieti blogia ja jos saankin ideoita postauksille, niin kerään niitä sitten luonnoksiin syksyä varten. Jos syksyllä onkin taas halua kirjoittaa, niin voin miettiä mitä ja miten. Voinhan minä rajata blogia lisääkin. Voin keskittyä enemmän endometrioosiin, migreeniin ja ahdistukseen. Ne ovat muutenkin ehkä niitä aiheita, jotka aiheuttavat lukijamäärässä aina positiivisia piikkejä. Tai sitten alan julkaista täällä proosatekstejäni. Katsotaan mitä teen ja mikä on fiilis myöhemmin. Palailen sitten, kun tuntuu siltä.

Hyvää kesää kaikille! ☀️

10 thoughts on “Blogin loppu vai blogitauko?

 1. Kiitos kirjoituksistasi ❤️
  Sinulla on taito kirjoittaa .. edelleen odotan että nämä ns. opinnäyte kirjoituksesi herää eloon ja saavat lopun 😊
  Mutta itseään on kuunneltava joten se muistaen haluan toivottaa Sinulle
  Hyvää Kesää 🌞.
  Sinun karttaan on piirretty matka ja tässä kohtaa on tienristeys, mihin se sinua vie näyttää aika mutta inspiroituneen ihmisen sydän kertoo kun on aika palata.
  Tai sitten suunnata uusin energioin uudelle matkalle.💞
  Pidä itsestäsi huolta ja muista “Sinä Riität 💙”
  -Nita-

  Liked by 2 people

  1. Kiitos ihanasta kommentista! 💛

   Kirjoittaminen varmasti pysyy matkassa mukana, mutta millä tavoin, sen aika näyttää. Ehkä käytän hetken aikaani oman käsikirjoitukseni korjauksiin, vihdoin. 🙈

   Hyvää kesää! ☀️

   Like

 2. Aika lailla samoja fiiliksiä täälläkin! Kun ei (enää) halua kamalasti yksityiselämäänsä avata teksteissään sen tarkemmin, niin sitä sensuroi itsensä ja bloginsa kovin hiljaiseksi. Tosin, viime aikoina ei ole ollut oikein inspiraatiotakaan kirjoittaa, vaikka aiheitakin olisi valmiina jo listan verran, kun vapaapäivät on jääneet kovin vähäisiksi eikä tylsyyttä ole päässyt syntymään, joka on itselle se avain kirjoittamisinspiraatioon. Tarvin tylsyyttä, että ajatukset ja sanat loksahtelesivat paikoilleen! 😀

  Mutta olen päättänyt olla ottamatta stressiä aiheesta ja päivitän blogia just silloin kun päivitän – oli se sitten kerran kuussa tai kesässä. Väkisin en mitään sisältöä jaksa vääntää.

  Liked by 2 people

  1. Kiva kuulla, että tätä on ilmassa muillakin!

   Voihan se tosiaan olla, että blogi pysyy, mutta postauksia tulee kerran kolmessa kuukaudessa. 😄

   Tuntuu, että ehkä raskaana tai taloa rakentaessa sais tekstiä blogiin vaikka ja kuinka, mutta tällai kun ei tapahdu mitään järisyttävää, niin mitä siitä sitten kirjottaa. Haha. Ja tosiaan on tullut enemmän sellanen, että sitä yksityiselämää voi jakaa ystävilleen ja lisäksi haluamilleen ihmisille yksityisessä instassa. Mutta blogissa, nääh.

   Liked by 1 person

 3. Onhan tämä vähän sellainen harrastus, että ajankäyttö pistää miettimään tämän järkevyyttä. Miksi pistää monia tunteja teksteihin, joita harva kuitenkaan lukee?

  Itse pidän kanssa kesän taukoa, tai ainakin vähennän kirjoittamista. Haave olisi kuitenkin saada joskus kirja julkaistua, joten yritetään sitä tekemällä kolmas käsikirjoitus

  Liked by 2 people

  1. Lukijoita löytää blogiin, mutta vaihdellen. Jos voin olla vertaistuki jollekin, niin hienoa, mutta kun se tosiaan vaatii itseltä työtä ja likoonlaittoa.

   Oma käsikirjoitukseni on maannut pitkään muistitikulla. En vain ole saanut aikaiseksi tarttua siihen. Nyt olen kyllä ajatellut, että joskos yrittäisi ottaa itseään niskasta kiinni.

   Like

   1. Se on kieltämättä parasta, kun toinen aistii sen, mitä on yrittänyt tekstiinsä laittaa. Itselleni tärkeintä on ollut toisten hymyilemään saaminen, vaikka olen myös vakavampaa kirjoitellut.

    Jo yksi tai kaksi innostunutta kommenttia antaa virtaa kirjoittaa pari tekstiä lisää. Välillä tuntuu vain siltä, että ihmiset eivät löydä teksteihin, tai sitten haluavat lukea perinteisiä mammablogeja. Mikä on toisaalta ymmärrettävää, koska suurin osa lukijoista on naisia. Niin myös minulla.

    Kirjoittaminen on hieno harrastus. On tyyli sitten blogi tai kirja 🙂

    Liked by 1 person

   2. Kommentointi on kyllä todella vähäistä nykyään! Itse kun sentään pääsee näkemään lukijamäärät, niin tietää lukijoita olevan. Mutta kommenttikentän perusteella tänne eksyy harvoin ketään. 😅

    Like

  1. Aika menee muuhun ja aiheiden keksiminenkin tuntuu itsestä vaikealta. On joko niin, että haluan pitää asian itselläni tai koen että jostakin on ihan turha kirjoittaa.

   Kiitoksia ja kivaa kesää teillekin! 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s