Allergiaa pukkaa?

Itse tehty diagnoosi. Tosin muiden avustuksella.

Jo monena keväänä olen kironnut pitkittynyttä nenän vuotamista ja flunssaista oloa. Anoppini on joka vuosi yhtä kärsivällisesti kysynyt, notta voisiko olla allergiaa.
“No mutta kuinka se nyt vasta olisi iskenyt? Saattaahan se tosin olla.” olen todennut ja joskus tainnut napatakkin jonkun allergialääkkeen.

Noh, nyt eräänä maaliskuisena aamuna heräämisen jälkeen tuntui siltä kuin joku olisi heittänyt ämpärillisen hiekkaa silmiini. Siis todella ärsyttävä tunne. Join aamuteetäni ja kirosin miehelle silmiäni hinkaten. Laitoin viestiä lähipiirille ja kyselin, että onko tää nyt sitä.

Riittävän kauan sepeleitä silmistä etsittyäni, oli pakko marssia lääkekaapille ja katsoa, löytyisikös jotakin kutinaa ja ärsytystä lievittävää. Ja löytyihän sitä, paketti Zyrteciä, jossa oli vielä päiväystäkin jäljellä. heitin yhden pienen tabletin kitusiini ja ryhdyin odottamaan. Tadaa, ärsytys helpotti!

Vihdoin ymmärrän siskoani, joka vuosittain, koivun pölytyksen aikaan uhkaa kaivaa silmänsä päästään. Kutina ja roskan tunne silmässä ovat meinaat uskomattoman ärsyttäviä tunteita, saatikka jos siihen lisätään turvotus, jonka takia silmiä ei meinaa edes päästään löytää.

Allergia

Onnekseni samanmoista tunnetta ei sittemmin ole tullut. Olikohan ollut kevätpölyä silloin enemmän ilmassa, vai mistä johtui, mutta ei haittaa vaikka se olisi ollut vaan yhden kerran silmä-ärsytys. Sen verran ärsyttävää se oli.

 

Kuva täältä.

2 thoughts on “Allergiaa pukkaa?

    1. Joo ja mulla on nyt ollu ehkä vähän normaalia enemmän rähmimistä aamusin, muttei tollasta samanlaista “silmät täynnä hiekkaa”-fiilistä. Ja onneksi tosiaan se lääke auttoi aika nopeasti!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s