Pyykätessä en ole täällä.

Sullon pyykit koneeseen. Kaadan pesuaineen pesupalloon, ja pohdin miksi ihmeessä joka pullon mukana tulee aina uusi. Pöydällä on pinottuna kasa pesupalloja, vaikka osan olen kiikuttanut kierrätykseenkin. Voisikohan niitä käyttää askarteluun…

Käynnistän koneen ja astun kuivaustelineen luo. Viikkaan vaatteita toisensa perään. Pyykit eivät lapsiperheessä lopu. Kesällä, kun pyykit saa toisinaan ulos, voi kori sentään käväistä tyhjänä, ennen uusia pyykkejä. Lakanoiden vaihtopäivät sen sijaan räjäyttävät kodinhoitohuoneen ja meinaavat saada hermoromahduksen partaalle, etenkin talvikuukausina, kun pyykki ei tunnu kuivuvan millään.

Pyykkääminen on tolkuttoman tylsää ja pitkäveteistä, mutta samalla rentouttavaa. Ajatukset saavat laukata rauhassa ja mankelin lonksuttaessa voi mielessään poistua paikalta. Jonkun mielestä mielikuvitukseni on ehkä liiankin hyvä, mutta minulle se on tietynlainen pakopaikka. Kun elämä heittää paskaa niskaan, ainakin ajatuksissani pääsen sitä pakoon. Tänä vuonna se on välillä ollut vallan hyvä taito.

IMG_20180518_084824_085

Oletko sinä haaveilija/unelmoija?

6 thoughts on “Pyykätessä en ole täällä.

 1. Haha, oon aikamoinenkin seinääntuijottelijaunelmoija. :’D Myöskään just kotitöitä tehdessä en todellakaan ajattele niitä tekeillä olevia hommia, vaan oon jossain iiiihan muualla.

  Ja mitä pesupalloihin tulee, niin silloin kun vielä käytin niitä pönttöjä missä oli pallot mukana, niin karusti vaan jätin pallot kauppaan siitä purkin päältä – enhän tarvinut enää uutta! Se on ihan normi käytäntö täällä päin ja hyllyjen reunoilla on niitä irrallisena paljonkin, tiedä sitten mitä kauppiaat on siitä mieltä. Nykysellään ostan vaan täyttöpusseja, niin tulee vähemmän jätettä eikä ole lainkaan pesupallo-ongelmaa.

  Liked by 1 person

  1. Haha! Hyvä sinä seinääntuijottelijaunelmoija. 😄

   Mä koitan toisinaan katsoa pulloja joista se jo valmiiksi puuttuu. Ja niissä Tokmannin kolmen kappaleen tarjousjutuissa ei taida olla niitä yhtään. Tää on homma jossa pesuainevalmistajat vois tsempata. Sellanen pallo vois vaikka maksaa ja niitä vois olla pesuaineiden vieressä. Koska ei niitä tartte 10 kappaletta!

   Liked by 1 person

 2. Pyykkääminen on muuten jotenkin oudolla tavalla rentouttavaa. En hirveästi välitä kotitöistä, mutta siitä pidän. Ehkä se on juuri se ajatusten vapaa juoksu, joka siinä viehättää.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s