Onks tää syksy jotenki…

…pimeämpi, kuin aikasemmat syksyt? Vai mikä hitto tässä tänä vuonna mättää. Ollaan vasta lokakuussa ja energiani ovat kadonneet jo jonnekkin. Odotan vaan, että marraskuu halloweeneineen ja muine kivoine juttuineen menee nopeasti, jotta päästään viettämään joulua, ja sen jälkeen voikin aloittaa kevään odottelun. Valoa, minä tarvitsen valoa!

Kärsin selkeästi kaamosväsymyksen oireista. Olen väsynyt, lähes koko ajan. Yksi syy siihen voi toki olla sekin, että olen kärsinyt jo jonkin aikaa uniongelmista. Yöni ovat todella rikkonaisia tai sitten uni ei vaan tule. Sen lisäksi kuitenkin tiedän pimeyden vaikuttavan jaksamiseeni selkeästi. Mieleni on jotenkin maassa. Energiani ei tunnu riittävän mihinkään, muttei “ei minkään” tekeminenkään kiinnosta. Päivät ovat harmaata massaa ja jos aurinko sattuu paistamaan, imen siitä kaiken mahdollisen energian itseeni. Huomaan kroppani huutavan taas sokeria ja yritän parhaani mukaan taistella sitä vastaan. Se on kumma, miten pimeys vaikuttaa. Kun energiaa ei saa auringosta, yrittää kroppa korvata sitä sokerilla. Ja se nyt ei vaan toimi.
Yritän pitää säännöllisestä liikkumisesta kiinni, vaikka energiaa moiseen ei ole läheskään samalla tavalla kuin elokuussa. Aloittaminen on toisinaan vähän pakkopullaa, mutta treenin jälkeen voi taas todeta hoitaneensa homman ja sitä on heti tyytyväinen itseensä. Siitä saa energiaa, vaikka voisi kuvitella sen vievän viimeisetkin rippeet. Hyvä keino on läväyttää treenimatto keskelle lattiaa jo heti aamusta, niin jossain kohtaa on tartuttava toimeen kun se siinä kerta jo on. 😂

Olen jo vuosia katsellut kirkasvalolamppuja ja vielä jonain päivänä minä sellaisen kotiutan. Haluaisin ehdottomasti kokeilla, olisiko sellaisesta apua. Toistaiseksi kuitenkin otan vaan ilon irti halvemmista kausivaloista ja edes satunnaisesti näyttäytyvästä auringosta.

IMG_20191015_152824_166.jpg

6 thoughts on “Onks tää syksy jotenki…

 1. Hei Ida.
  Et todellakaan ole yksin kaamos masennuksen kanssa kamppaileva. Tämä syksy on niin voimia vievä ja se mainitsema kirkas valo lamppu voi olla hyväksi, itselleni se ei sovi koska migreeni äityy siitä. Ja ne yöunet… jos niitä on niin ne on repaleiset ja itse viihdytän itseäni kuuntelemalla ja katselemalla musiikkia kuten sinunkin taitoosi törmäsin.💓Mutta koetetaan kulkea positiivisen energian kautta että emme itse syö itseltämme energiaa. Olet tärkeä lähimmille ja annat meille kuuntelijoille& lukijoille paljon, Kiitos kun olet 🌞😍 -Nina-🍁

  Like

  1. Kiitos kommentistasi! ❤

   Tänä syksynä on tuntunut siltä, että jatkuvasti sataa! On pimeää ja märkää. Tänään, kun pitkästä aikaa on oikeasti sininen taivas, niin sitä melkeinpä ihmettelee. Niin harvinainen näky se on ollut viime viikkoina! 😀 Joskus kun on ollut kauniin aurinkoisia ja lämpimiä syksyjä, niin sitä on ihan yllättynyt tajutessaan, että onkin jo marraskuu. Nyt tuntuu siltä, että tässä on jo kaksi kuukautta ollut pimeyden puolesta sitä marraskuuta. 😀

   Mutta, pian tulee joulu ja sitten aletaankin mennä taas kohti valoisampia päiviä!

   Ihanaa päivää sinulle! 🙂

   Like

 2. Totta – harmaa on syksy ollut täälläkin sään puolesta, mutta onneksi edes lehtipuiden ruska on piristänyt silmää. Ruska on ollut komein aikoihin!
  Tänään onneksi paistaa aurinko ja tämä sairauslomalainen lähtee pyörähtämään kesämökillä – ostettiin mökille uusi (turkoosi!) sohva ja viedään se uuteen kotiinsa!

  Liked by 1 person

  1. Oi! Turkoosi! Mä oon välillä haaveillu jostain petroolinsinisestä tai muusta kunnon värisestä.

   Tänään tosiaan paistaa aurinko ja näyttäis toistaiseksi siltä, että tuulikaan ei ylly eilisiin lukemiin. Mä tykkään ruskasta ja ihailen kanssa upeita puita. Nekin tosin näyttää auringossa kirkkaammilta.

   Like

 3. Täällä kans yksi kaamosväsynyt! Suosittelen kyllä lämpimästi kirkasvaloa, ilman sitä olisin itse ainakin ihan zombi. Alakuloiseksi tää harmaa puuro vetää siltikin, mutta pitää vaan yrittää sinnitellä… Mustakin on jotenkin tuntunut tää syksy ekstrakurjalta, yleensä ku tää olotila tulee vasta marraskuussa ja ny ollaan vielä lokakuulla menossa. Onneks joulu aina vähän piristää 🙂 Tsemppiä!

  Liked by 1 person

  1. Niistä kesäkeleistä pompattiin suoraan kylmään syksyyn heti syyskuussa ja sen takia tää kai tuntuu niin pitkältä! Joskus syyskuu mennään vielä melkein shortsikeleissä ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta, tänä vuonna ei ollu ihan niin. 😅 Koitetaan selvitä tästä taas! 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s