24 kysymystä joulusta.

Iidan matkassa-blogin Iida oli tehnyt tämän hauskan “haasteen” omassa blogissaan, ja minäkin päätin tarttua siihen.

IMG_20191212_105533_988

Lempi joululaulu?

Tulkoon joulu on mielestäni todella kaunis joululaulu, kuten Sylvian joululaulukin. Hei mummo on taasen eri tavalla koskettava.

Suosikki jouluelokuva?

Grinch! Olen rakastanut sitä elokuvaa aina. Se on meidän (äidin ja siskon) ihan lemppareita ja onneksi myös meidän tytöt näyttää tykkäävän siitä. Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu on kanssa kiva!

Suosikki jouluherkku?

Mäti! Ai, että minä rakastan mätiä ja se yleensä kuuluu meillä ainoastaan joulupöytään. Samoin juustolautanen hedelmineen aattoiltana on asia jota odotan. Joulupäivänä voi sitten nautiskella mahdollisista jämistä. Omnom.

Missä vietät joulun tänä vuonna?

Kotona. ❤ Olemme kokoontuneet meille jo 7 vuoden ajan. Meillä on eniten tilaa ja kaikki halukkaat voivat jäädä yöksikin. Meitä on aattona sellaiset 11 ihmistä.

Oikea vai muovinen joulukuusi?

Onhan aidossa oma tunnelmansa tuoksuineen, ja etenkin silloin kun haemme sen suvun metsästä. Mutta en minä muovikuusia kamalina näe, vaan esimerkiksi kerrostaloasuntoon valitsisin jopa todennäköisemmin sellaisen.

Mitä traditioita odotat eniten?

Aattoaamun joulupuuroa manteleineen, ja illalla elokuvien katselua, sekä lautapelien pelailua yhdessä.

Milloin avaatte lahjat?

Yleensä vasta ruoan jälkeen, ehkä siinä viiden kuuden aikoihin.

Kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?

Tykkään molemmista! Rakastan saada lahjoja, mutta rakastan myös katsoa kun antamaani pakettia avataan ja seurata saajan reaktiota.

Millainen paketoija olet?

Haluan kivan lahjapaperin kauniinen nauhoineen, mutten ala mitään suurempia kommervenkkejä tekemään paketoidessani.

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Minulla on kyllä joulupaita, harmaa villapusero, jossa on pingviini tonttulakki päässään. Lisäksi asuun löytyy punaiset pöksyt. En kuitenkaan hengaile niissä koko joulua, vaan aattona päälle pistetään ainakin ensin jotain nätimpää.

Ihanin joulumuisto lapsuudesta?

Jo lapsena rakastin jouluvaloja. Minusta oli ihanaa kun nukkumaan mennessä kodissa oli ihan oma tunnelmansa valojen ansiosta. Kuusi loi valoaan olohuoneessa, kyntteliköt omaansa ja lasipurkeissa oli valonauhaa. Rakastin sitä. Ja edelleen rakastan valojen luomaa tunnelmaa! Parasta on kun kuusi valaisee olohuoneen nurkasta.

Oudoimmat lahjat joita olet saanut?

En osaa nimetä mitään, mikä olisi ollut outo. Kaikista ei aina ole välttämättä tullut niin välitettyä, muttei ne silti ole olleet outoja. Lapsena saimme aina yksiltä vanhoilta sukulaisilta paketoidut suklaarasiat ja oli harvinaista, jos saatu suklaa oli sellaista, mitä me lapset suostuimme syömään.

Mitä perinteitä haluat siirtää lapsellesi/lapsillesi?

Yhdessäolon. Haluaisin, että heidänkin jouluunsa kuuluu tulevaisuudessakin omien rakkaidensa ympärille kerääminen, ja yhdessä oleminen.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Olen tehnyt. Tosin monena vuotena äitini kanssa yhteistyössä. Tänä vuonna totesin, etten sellaista tee, koska se tuntuu monesti olevan jouluna tiellä viedessään pöytätilaa ja sitten sitä siirrellään paikasta toiseen. Sen sijaan teimme reilummin pipareita ja koristelimme niitä.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Ihan vaan oleminen! Elokuvien katselu, pelien pelaaminen, ulkoilu, jos keli sallii.

On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Glögiä!

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Kyllä minä siinä tapauksessa ostaisin yhteisen paketin lapsille. Vaikka jonkin kivan pelin.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Punainen ja harmaa.

Mistä jouluperinteestä et pidä, tai minkä skippaat?

En erityisemmin enää välitä siitä perinteestä, että jouluna pitää koluta kaikki tutut ja sukulaiset läpi. Onneksi moinen on vähentynyt huomattavasti. En vaan pidä siitä, että siihen yhteen viikkoon täytyy sulloa kaikki! Eikö sitä voi muulloin kutsua luokseen?

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En, enkä usko, että haluaisinkaan. Tai ainakin sitten pitäisi raahata koko oma kööri mukaan. Pelkästään jouluaaton vietto aikoinaan Espoossa tuntui todella väärältä. En saanut oikein millään joulufiilistä siihen ja odotin vaan joulupäivää ja rakkaiden luokse pääsyä.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Kaloja! Kaloja, kaloja, kaloja. Niin ja sitä mätiä!

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Ehdottomasti valkoiset!

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?

Vastaan, että aatosta. Ehkä sen takia, että siinä on lasten osalta odottava tunnelma ja siihen kuuluu enemmän perinteitä. Pidän kyllä kovasti joulupäivästäkin, jolloin tunnelma on äärimmäisen rento ja silloin keskitytään pääasiassa syömiseen ja oleiluun.

Mikä joulussa on parasta?

En osaa vastata vain yhtä asiaa. Se on se yleinen tunnelma, joka syntyy kun rakkaat ovat yhdessä, kun syödään rauhassa ja saadaan nauttia lomapäivistä.

IMG_20191212_105442_898

2 thoughts on “24 kysymystä joulusta.

  1. Tuli tuosta oudoimmasta joululahjasta mieleen, että sain joskus yläasteikäisenä(?) veljeltäni sellaisen lasten pop up -kirjan. En tiedä kumpi hämmentyi lahjaa avatessa enemmän minä vai veljeni, kun hän oli hieman kiireessä kirjaosastolla sekoillut ja luullut ostaneensa ihan oikean kirjan. :’D :’D :’D

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s