Kevätkiukkua

Lunta sataa vaakasuoraan ja kengät on läpimärät loskasta. Ystävä tulee oven taakse kiukkuisena kuin ampiainen ja sanoo: “saatana mä olen täynnä tota valkosta paskaa”. Itse mietin päivittäin samaa.

Yleensä rakastan kevättä ja mieli on korkealla. Ei tänä keväänä. Ne ainoat kevätkelit, joita tähän mennessä on ollut, vietin kotona koronassa. Kotikatua reunustaa lumikasat ja ajatus kukkivista kirsikkapuista tuntuu kaukaiselta. Odotan sitä kun kotikatu vuorautuu vaaleanpunaiseksi.

Korona sekoitti myös lapsiviikonloput, kun se ensin kävi minut ja tytöt läpi, ja sitten parin viikon päästä lasten isä nappasi puolestaan samaisen viruksen. Oma energiataso on koronan takia ollut heikohko ja uudelleen järjestelyt ja uusiksi menneet suunnitelmat ovat välillä nostaneet ketutuksen taivaisiin tai lyöneet älyttömät väsymykset tiskiin.

Myös työrintamalla jatkuva uusien ihmisten tapaaminen ja kymmenien, lähemmäs sadan lapsen nimien muistiin paneminen (työkavereiden nimet unohtuu heti kun komennus on ohi) kuormittaa. Toivon, että kun olen nyt tutustunut muutamaan paikkaan, niin pian pystyn työllistämään itseni niillä, eikä tarvitse enää mennä uusiin kohteisiin. Saas nähdä.

Totesin juuri puhelimessa äidilleni, että pääsiäinen juhlittu, kun on kerta virvon varvottu. Voitaiskos sitten siirtyä juhannukseen? Pliis.

Kohta on edessä 4 päivän vapaat, joista 3 on lapsivapaata. Suunnittelen viettäväni muutaman tunnin niistä aivan ylhäisessä yksinäisyydessäni. Sen jälkeen ängen itseni miehen luo ja keksin ystävän kanssa jotakin. Liiallinen yksinäisyyteen vetäytyminen ei kuitenkaan ole hyväksi.

Onneksi keväinen kimppu on tuonut iloa, täytyy vain koittaa blurrata tuo taustan talvimaisema veks.

2 thoughts on “Kevätkiukkua

  1. Minä olen kanssa kärsinyt tänä keväänä. Tuota valkoista “paskaakin” vain tulee ja tulee…jokohan se loppuisi? Koronaa en ole sairastunut, vaikka en ole ollut päivääkään etätöissä. ämpöä jo kaipaisin tosi paljon. Ihanaa nuo neljä tulevaa vapaapäivää ❤

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s