Vatsasi on hyvä juuri noin

Voin ihan rehellisesti myöntää, etten ole täysin pitänyt vatsastani raskauksien jälkeen. Raskausvatsani oli valtava, ja olin onnellinen, että vatsani säilyi ilman arpia. Kuitenkaan vatsani iho ei palautunut yhtä kiinteäksi, kuin mitä se oli ennen raskauksia ja napanikin näyttää erilaiselta, kiitos venyneen entisen napakorun kohdan. Vatsani ei ole ruma! Se ei vain vastaa 100% kauneusihanteita. Ja siis nämä ihanteet ja ulkoiset paineethan ne juuri ovat, jotka tässä mättäävät.

Pidän vatsastani muuten. Pidän sen koosta, enkä tavoittele rasvatonta sixpackia, koska olen liian laiska moiseen. Kurttuun vetävä iho vain on ongelma. Ja tiedän sen olevan turha ongelma. Minä rakastan somessa näkyviä erilaisia vartaloita. Enkä arvota niitä toisiaan paremmiksi. Ja kiitos muuttuneiden mainosten ja somen antaman kuvan, olen hiljalleen oppinut olemaan itseänikin kohtaan armollisempi.

On hyvä, että erilaiset vartalot saavat näkyä ja kuvien muokkaamisen kanssa on alettu ottaa järki käteen. Nimittäin arvet, makkarat, kurtut ja kaikki muut ovat normaaleja! Ne eivät tee kenestäkään vähemmän viehättävää. Ne tekevät meistä uniikkeja. Turha niitä on siis hävetä. Turha sitä on pelätä vartaloon ja ihoon tulevia jälkiä ja muutoksia.

Kysyin alkuviikosta Instagram-sivuillani pitävätkö ihmiset vatsoistaan. Vastanneita oli yhteensä 330 kappaletta ja vain 72 heistä kertoi pitävänsä vatsastaan. Eli siis 78% vastasi, ettei syystä tai toisesta pidä omasta vatsastaan! Se on iso prosentti.

Sain useammankin viestin aiheen tiimoilta. Joku kertoi pitävänsä vatsastaan, mutta ei takapuolestaan. Eli kyllä jokin kohta kropasta mättää omaan silmään, jos ei vatsa. Sitten sain viestejä siitä, kuinka minun vatsastani pidettiin, joku olisi ollut onnellinen jos oma vatsa näyttäisi samalta. Yksi taasen totesi, että hän pitää minun vatsastani, mutta ei omastaan. Vaikka tajusi meidän näyttävän samalta! Ja tämä oli yksi hyvistä huomioista! Pidämme toisia kauniina ja ihanana, mutta samat kohdat itsessä eivät välttämättä tunnu ihanilta, vaikka ne sitä olisivat ihan yhtälailla!

Katsoessani nyt kuvaa vatsastani, näen kelpo vatsan. Siihen tulee istuessa makkaroita ja iho menee eri asennoissa enemmän tai vähemmän kurttuun. Kuitenkin se kantoi kaksi ihanaa lasta ja on jo pelkästään sen takia aivan ihana! Eikä venynyt iho ehkä ole niin paha asia miltä se itsestä välillä tuntuu, vaan tavallinen juttu, mikä näyttää ihan hyvältä.

Katsotaan jääkö se vatsan peittävä uimapuku kesällä välillä kaappiin ja kykenenkö tuntemaan oloni kotoisaksi bikineissä myös muiden, kuin kotijoukkojen edessä. Kiitos keskusteluiden aiheen ympärillä, voi jopa olla näin. Niin ja kun kotijoukkojen mielestä vatsani on ihana ja ihan paras päristeltävä, niin hittoakos sitä muulla väliä on! Vatsani on hyvä juuri näin.

5 thoughts on “Vatsasi on hyvä juuri noin

 1. En tykkää minäkään omastani. Jos herkuttelen, se näkyy aina ensimmäisena vatsassa. Siellä on raskausarpia, vaikka kätilö sanoi, että ne häviää vuosien saatossa ja paskat! Jos laihdutan vatsa on se viimeinen joka pienenee. Vatsani on venynyt raskauksista niin monta kertaa, että siinä on tyhjä pussi, eikä lähde pois.
  Olen kyllä tottunut siihen, vähän vain suututtaa…sellainen maha mulla

  Liked by 1 person

  1. Sun vatsa on varmasti vallan hyvä! Sitä vaan kaikkialla on näytetty vuosien ajan sileitä, kiinteitä vatsoja ja niistä on tullut jotakin tavoittelemisen arvoista, vaikka se on aika pieni prosentti, jolla sellainen oikeasti on!

   Ja siis ne sileät ja timmit vatsat on hyviä! Mutta niin ovat nämä meidän muunlaisetkin. ❤

   Like

 2. Kuuluin vähemmistöön joka äänesti pitävänsä vatsastaan! Tottakai se välillä ärsyttää turvotuksellaan ja muilla, mutta pääsääntöisesti pidän siitä. Se on kuitenkin ollut pitkän työn tulosta vaan hyväksyä etten voi esimerkiksi vaikuttaa kohtuni asentoon/sijoittumiseen (joka monella tuo vatsaa pömpölleen, vaikka kuinka treenaisi) kehossani, kuukautisten aiheuttamaan turvotukseen tai siihen, että vatsani reagoi heti kun vain jotain suuhuni laitan. Se on silti minun oma pehmeä ja siliteltävä vatsani ja jos se ei jonkun kauneusihanteeseen kelpaa, niin sitten ei. ❤

  Like

  1. Ihana. ❤ Siis just itseasiassa törmäsin juttuun siitä, miten naisen on yleensä toivotonta edes saada vatsasta pois alavatsan “pömppöä”. Se kuuluu meillä olla. Ja olen itse sen kanssa hyväksynyt. Kuten myös sen, että vatsani välillä turpoaa. Endo ja IBS tekevät mitä tykkäävät, enkä voi niille mitään.

   Alan hiljalleen ehkä oppia itsekin sen, että vatsani on vallan ihana juuri näin!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s